November – Speculaasmuffins
Geplaatst op
Ingrediënten
(voor 12 personen)
- 300 g bloem, gezeefd
- 1 zakje bakpoeder
- 175 g donkere basterdsuiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 75 g boter
- 5 eetlepels stroop
- 1 ei, losgeklopt
- 200 ml halfvolle melk
Hulpmiddelen
Muffinvorm met 12 holtes, ingevet
Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C. Muffinvorm met bloem bestuiven. In grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, speculaaskruiden en mespunt zout. Boter met stroop in magnetron in 20 sec. laten smelten. Botermengsel met ei door melk roeren. Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar. Beslag in muffinvormpjes scheppen. Speculaasmuffins in midden van oven in ca. 20-25 min. bruin en gaar bakken. Muffins 5 min. laten afkoelen en uit vorm nemen.
Tip
Speculaas en stroop weglaten voor niet – Sinterklaas muffins en andere ingrediënten naar hartelust toevoegen!!
Bron
Allerhande 12 2005
Heeft u opmerkingen over dit bericht reageer op dit bericht of op facebook.