November – Speculaasmuffins

Geplaatst op

Recept van de maand, Bakkerij Kaptein, Den Ham, Overijssel

Ingrediënten

(voor 12 personen)

  • 300 g bloem, gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder
  • 175 g donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 75 g boter
  • 5 eetlepels stroop
  • 1 ei, losgeklopt
  • 200 ml halfvolle melk

Hulpmiddelen

Muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 °C. Muffinvorm met bloem bestuiven. In grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, speculaaskruiden en mespunt zout. Boter met stroop in magnetron in 20 sec. laten smelten. Botermengsel met ei door melk roeren. Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar. Beslag in muffinvormpjes scheppen. Speculaasmuffins in midden van oven in ca. 20-25 min. bruin en gaar bakken. Muffins 5 min. laten afkoelen en uit vorm nemen.

Tip

Speculaas en stroop weglaten voor niet – Sinterklaas muffins en andere ingrediënten naar hartelust toevoegen!!

 

Bron

Allerhande 12 2005

Heeft u opmerkingen over dit bericht reageer op dit bericht of op facebook.

Laat een reactie achter