December – Mailänderli (Zwitserse kerstkoekjes)

Geplaatst op

Mailänderli, Zwitsers kerstkoekje. Gemaakt van bloem, boter, citroen en eieren. Recept van de maand december. Bakkerij Kaptein, Den Ham, Overijssel

Benodigdheden

  • 125 gr. zachte boter: roeren totdat de boter luchtig wordt
  • 1 ei
  • 125 gr. suiker
  • 1 snufje zout toevoegen en mengen totdat het een luchtige massa  is
  • ½ citroen schil raspen en toevoegen
  • 250 gr. bloem: zeven, toevoegen en mengen

Bereiding

Deeg met plasticfolie inpakken en in de koelkast laten rusten.

Deeg 5-7 mm dik uitrollen.

Met vormpjes uitsteken.

1 eigeel: los kloppen, koekjes strijken

Bakken

200 graden, 10-15 minuten

in het midden van de oven

Heeft u opmerkingen over dit bericht reageer op dit bericht of op facebook.

Laat een reactie achter