April – Heerlijke sandwich

Geplaatst op

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • ½ theelepel grof zeezout
  • 6 sneetjes maïsbrood
  • 1 pakje mortadella (vleeswaren) (Italiaanse worst 100 g)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika’s 15-20 minuten middenin de oven, tot het buitenste vel bruinverbrand is. Leg de paprika’s in een met vershoudfolie afgedekte kom en laat ze 5 minuten staan (zo laat het verbrande vel makkelijker los). Verwijder het zwarte vel en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in grove repen. Schep de repen paprika om met olijfolie en zeezout. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verdeel de paprika over drie sneetjes maïsbrood, leg er de plakjes mortadella op en leg de andere sneetjes maïsbrood erop. Snijd de mortadella-sandwiches schuin doormidden en herhaal dit.

Tip

Mortadellasandwiches meenemen? Wikkel ze in vetvrij papier, dan blijven ze vers!